اختلالات اضطرابی شایعترین نوع بیماری روانی در ایالاتمتحده است که تقریبا ً بالغ بر ۱۹۰ میلیون بزرگسال به آن مبتلا میباشند . اختلالات اضطرابی ، میتواند بر توانایی افراد تاثیربگذارد و میتوانند باعث ناتوانی بر تمام جنبههای زندگی فرد شود. کاردرمانی میتواند با حمایت و راهنمایی به افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی کمک کند تا با کاهش اثرات اضطراب بر زندگی روزمره ، به بهبود کیفیت زندگی آنها کمک کند .
اضطراب چیست ؟
اضطراب احساسی است که همه ی افراد در طول زندگی خود آن را تجربه میکنند . در اغلب موارد ، زمانی که علت اصلی اضطراب تمام میشود ، اضطراب فروکش میکند .با این حال ، زمانی که فرد به مدت طولانی اضطراب را تجربه میکند ، میتواند در زندگی روزمره و فعالیت آنها تاثیرات منفی بگذارد .علایم اضطراب در بین افراد متفاوت است و میتواند شامل عصبانیت ، احساس ترس ، تهوع ، تغییرات اشتها ، اختلال خواب و حملات وحشت و هراس باشد . همچنین میتواند منجر به کاهش انگیزه برای کار و فعالیتهای اجتماعی شود و میتواند منجر به اختلال در شکلگیری و حفظ روابط با دوستان و خانواده شود .زمانی که اضطراب فراگیر میشود و از انجام فعالیتهای روزانه افراد جلوگیری میکند و ممکن است باعث اختلالات اضطرابی شود .
اضطراب به انواع اختلال اضطراب فراگیر ، اختلال وسواسی - اجباری ( ocd ) اختلال اضطراب پس از ضربه ( ptsd ) ، اختلال اضطراب اجتماعی و هراسها طبقهبندی شدهاست .
کاردرمانی چطور میتواند کمک کند ؟
کاردرمانی، نقش مهمی در کمک به افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی ایفا میکند و تاثیر آن بر زندگی روزمره افراد را به حداقل میرساند . معمولا ً کاردرمانگران ، فرد را ارزیابی میکند تا میزان اضطراب را که بر افکار و احساسات آنها تاثیر میگذارد بسنجد. یک ارزیابی معمولا ً شامل یک مکالمه و فرمهای ارزیابی استاندارد است . زمانی که کاردرمانگران شرایط افراد و وضعیت آنها را می سنجند ، میتوانند به افراد کمک کنند که اضطراب خود را کنترل کنند . کاردرمانگر ممکن است از تکنیکهای مختلفی برای کمک به فرد در مدیریت اختلال اضطرابی استفاده کند .
این تکنیکها شامل :
درمان شناختی - رفتاری به الگوهای منفی در نحوه نگرش فرد به جهان و خودشان میپردازد . این درمان شامل بررسی چگونگی تاثیر افکار منفی در اضطراب و چگونگی رفتار فرد و یا واکنش او در موقعیتهایی است که اضطرابش را تحریک میکنند. هدف از درمان شناختی ، شناسایی و درست کردن افکار و باورهای منفی است که باعث اضطراب در فرد می شود.
- روشهای آرامسازی
این تکنیکها به کاهش اثرات جسمانی اضطراب ، به ویژه زمانی که فرد دچار اضطراب میشود ، کمک میکنند .
- مهارتهای خودآگاهی
با استفاده از روش بیوفیدبک به منظور اندازهگیری پاسخ فیزیولوژیکی فرد ( نفس , ضربان قلب و کشش عضله ) به اضطراب مورد استفاده قرار میگیرند . کاردرمانگر به فرد کمک میکند تا هنگامی که سطح اضطرابش در حال افزایش است ، واکنشهای خود را تغییر دهد و از واکنش های بدن خود آگاهی داشته باشد .
- استراتژیهای جسمی
ورزش - کاردرمانگر ممکن است ورزش را به عنوان بخشی از یک پیشرفت درمانی توصیه کند . تحقیقات نشان دادهاند که تا ۳۰ دقیقه ورزش ، سهتا پنج بار در هفته ، میتواند به کاهش اضطراب کمک کند .
مهم است که بدانید کاردرمانی ، با استفاده از تکنیک های توصیفشده در بالا ، برای درمان اضطراب بسیار موثر بوده است. اگر اضطراب بر زندگی شما تاثیر میگذارد ، ممکن است زمان آن باشد که با یکی از کاردرمانگران در کلینیک کاردرمانی آریان مشورت کنید . آنها میتوانند موقعیت شما را ارزیابی کرده و ابزار لازم برای مدیریت شرایط شما را به شما بدهند .