×
1. بازی درمانی چیست؟
2. انواع روش های بازی درمانی در کلینیک کاردرمانی آریان
3. بازی درمانی غیر مستقیم
 
 
 
 

بازی درمانی چیست؟

بازی درمانی را می توان به دو نوع اساسی تقسیم کرد:
 
بازی درمانی غیر مستقیم، یک روش غیر تهاجمی است، که در آن کودکان تشویق می شوند تا به سمت حل مشکلات خود از طریق بازی برود. در واقع بازی درمانی غیرمستقیم یک روش درمانی روان پویایی به حساب می آید که اثرات بسیار خوبی در بیماران دارد. در مقابل روش غیرمستقیم، بازی درمانی مستقیم را داریم که هدایت و دستورات ساختاریافته کاردرمانگر پایه اساسی آن است. در این نوع بازی درمانی اختلالات رفتاری و هیجانی مورد درمان مستقیم قرار می گیرند. در برخی منابع آمده است که نام دیگر بازی درمانی مستقیم همان درمان شناختی رفتاری است.
دسته بندی های دیگر که برای بازی درمانی در رشته کاردرمانی وجود دارد، بازی درمانی انفرادی و بازی درمانی گروهی است که تحقیقات نشان از برتری کیفی و کمی بازی درمانی گروهی در مقایسه با بازی درمانی انفرادی است.
 
 
 
 

انواع روش های بازی درمانی در کلینیک کاردرمانی آریان

بازی درمانی غیر مستقیم

عموماً بازی درمانی غیرمستقیم، به بازی درمانی بدون ساختار و مراجع محور شهرت دارد که سعی می کند توجه جلسه درمانی را به سمت انتخاب آزادانه فرد مراجعه کننده برای نوع بازی و شیوه بازی ببرد. شاه کلید بازی درمانی غیر مستقیم آن است که حد و مرز خاصی ندارد و بنابراین می توان آن را در هر شرایط مکان و زمانی و حتی سنی برای مراجعه کننده برگزار نمود. خصوصیات این نوع از بازی درمانی نشاط گرفته از روش رواندرمانی غیرمستقیم کارل راجرز هست که خصوصیات بهینه را در انجام رواندرمانی غیرمستقیم، مورد تأکید زیاد قرار می دهد. ویرجینیا اکسلین این روش را برای درمان کودکان بوسیله بازی سازگار نمود و از آن پس انواعی از روش های بازی درمانی غیرمستقیم وارد حیطه درمان کودکان شد. از آن جمله می توان به بازی درمانی بوسیله اسباب بازی، خانواده درمانی و شن بازی سنتی اشاره نمود.
در واقع بازی با جعبه بزرگ شن به همراه انواع عروسک ها و مجسمه ها و اشیای درون آن که بدون هدایت مستقیم درمانگر باشد، می تواند باعث تحریک ناخودآگاه کودک شده و در نتیجه تخلیه ناخودآگاه و بدون محدودیت اظطراب و برخی هیجانات پاسخ داده نشده در کودک را شامل می شود. این در حالی اتفاق می افتد که کمترین کنترل و یا چارچوب سازی و یا هدایتی توسط کاردرمانگران در کلینیک کاردرمانی آریان انجام نمی شود. غالباً این نوع بازی درمانی برای کودکان اوتیسم در جلسات اولیه ورود به کلینیک کاردرمانی آریان و قبل از درمان حسی در نظر گرفته می شود تا با کمترین میزان استرس و اظطراب کودک وارد برنامه های مختلف کاردرمانی کودکان در مرکز کاردرمانی آریان شوند.
نوع دیگری از بازی درمانی که در مرکز کاردرمانی آریان انجام می شود، بازی با اسباب بازی های منطبق بر سن است، که شامل عروسک ها، ماشین ها، مداد رنگی ها، مداد شمعی، انواع حیوانات و توپ می باشند. بازی با این وسایل طوری هدایت می شوند، که کودک بتواند احساسات خود را بهتر بشناسد و در نهایت تخلیه و پاکسازی روانی خود را با بازی انجام دهد.

 

 

 

 

خدمات دیگر مرکز: